Ontdek de omgeving rondom de Strubben in Schoonloo, Drenthe

Het terrein “de Strubben” ligt bij het dorp Schoonloo, niet ver ten zuiden van Assen en te midden van het prachtig Drents natuurschoon tussen Borger, Rolde en Westerbork. In de regio zijn diverse bezienswaardigheden en activiteiten, zoals het boomkroonpad, voormalig kamp Westerbork, hunebedden en diverse recreatieplassen.

Ontdek de vele mogelijkheden van de omgeving van de Strubben groepsaccommodaties in Drenthe.

Schoonloo en omstreken

Het dorp Schoonloo ligt centraal in de provincie Drenthe waardoor het bij uitstek een goede locatie is om elkaar te ontmoeten en activeiteiten met groepen te ondernemen. Direct achter “de Strubben” ligt het dagkampeerterrein Uteringskamp en recreatieplas “Ieberenplas” van Staatsbosbeheer, al met al zo’n 10 minuten wandelen vanaf “De Strubben”. Deze wandeling brengt u bovendien langs het terrein de Strubben met achterin ons eigen moeras. Eenmaal langs het moeras gelopen, slaat u linksaf om direct rechtsaf te slaan en dit lange bospad te wandelen naar de Ieberenplas. In de bocht (die naar rechts afbuigt) gaat u linksaf naar de plas. 

De Drentsche Aa

De Strubben ligt in het Nationaal Park en Nationaal Landschap Drentsche Aa. Een geweldig mooi en groot natuurgebied met veel bezienswaardigheden.

Klik hier voor meer informatie.

In de omgeving Schoonloo/Grolloo

Overige bezienswaardigheden/activiteiten

Catering